United by Music geeft getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans om op te treden voor een groot publiek. Het doel van de stichting is om de inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. United by Music heeft drie bands met diverse zangers en zangeressen. Met groot enthousiasme brengen de artiesten verschillende nummers in de blues- en swingstijl gecombineerd met boogie woogie.
Sinds 2005 is United by Music uitgegroeid tot een internationaal succes met stichtingen in Nederland, Noorwegen en de Verenigde Staten. De droom is om United by Music in elke gemeenschap te introduceren, zodat mensen met een beperking overal ter wereld hun talenten kunnen tonen. Het podium geeft de artiesten een unieke kans om als gelijken behandeld te worden. In 2013 is het zelfs wetenschappelijk bewezen dat United by Music een positief effect heeft op de artiesten, omdat zij zich minder eenzaam voelen en meer sociale steun ervaren (klik hier om meer te lezen over het onderzoek).
"Music is what unites us and makes us all the same." - Candye Kane
Ben je benieuwd en wil je ons een keer zien? Kom dan naar een optreden!

ondertussen heeft United by music 3 bands

All Star Band

The Blues Sparks 

en Natuurlijk Third Base

Geschiedenis

In 2005 organiseerde Joris van Wijngaarden, financieel directeur van zorgorganisatie Carante Groep, een personeelsfeest onder de naam 'South West Festival'. Tijdens het feest traden verschillende bands op, waaronder de Amerikaanse bluesdiva Candye Kane. Voor haar optreden besloot ze even bij een andere band te kijken die toevallig bestond uit mensen met een verstandelijke beperking. Meteen nodigde ze twee van de zangeressen uit om die avond met haar op te treden: Lady Angel en J. A. Grace. Verbazingwekkend genoeg zongen ze de sterren van de hemel en zo ontstond het idee van United by Music.
De zoektocht naar muzikaal talent begon. Overal in Nederland werden audities gehouden, waarbij een groot aantal mensen hun muzikale talent lieten zien. In 2006 was de eerste tour: elf shows in twee weken. Iedere show bestond uit een programma waarbij artiesten met een verstandelijke beperking onder begeleiding van een professionele Amerikaanse band optraden. Als afsluiting was er een swingend optreden van de bluesdiva zelf. United by Music bracht het verbroederende concept van muziek naar Nederland.
Sindsdien is het concept van United by Music flink veranderd. De stichting is te vergelijken met een artiesten- en evenementenbureau die een groot aantal artiesten onder haar hoede heeft. De artiesten treden bijna zelfstandig op en zijn professionele muzikanten te noemen. De All Star Band heeft al meer dan 300 keer opgetreden voor meer dan 100.000 toeschouwers met als hoogtepunt het optreden in juli 2012 bij het Safeway Waterfront Blues Festival in Portland, het op één na grootste festival in Amerika. Hier gaven zij een optreden op het hoofdpodium voor meer dan 15.000 mensen.
De droom is om United by Music in elke gemeenschap te introduceren en om overal ter wereld verschillende stichtingen op te richten. Sinds mei 2012 heeft United by Music een zelfstandige stichting in Noord-Amerika onder leiding van Barbara Hammerman en in 2015 is een nieuwe organisatie gestart in Noorwegen onder leiding van Helena Wilberg. In 2018 startte United by Music een nieuwe organisatie in Roemenië. En hopelijk in de toekomst in nog meer landen...
"Ontstaan in een spontaan moment en uitgegroeid tot een organisatie die inmiddels vele levens over de hele wereld veranderd heeft." - Candye Kane.

De Blues

Een van de componenten die United by Music een unieke stichting maakt, is de keuze voor blues gerelateerde muziek. De artiesten van United by Music maken muziek als blues, swing, boogie woogie, rock & roll en rhythm & blues.
Waarom is er voor deze muziek gekozen? Om deze vraag te beantwoorden, moeten we kijken naar de geschiedenis van de blues. De blues is van oorsprong de muziek van mensen die geen gelijke kansen hadden in de samenleving. De blues is ontstaan tijdens de 19e eeuw in het zuiden van de Verenigde Staten. Hier werden de Afrikaanse slaven gedwongen om te werken op de katoenplantages. De slaven ontwikkelden een bijzondere manier van zingen om hun lijden te verzachten. Deze liederen groeiden uit tot de blues. Tegenwoordig is het een muziekstijl die vertelt over het leven van alledag met nadruk op negatieve gebeurtenissen. Door het zingen van de blues hoopt men de kracht te vinden om er weer bovenop te komen.
Er zijn enkele overeenkomsten tussen United by Music en de blues. De blues wordt niet gepromoot op de reguliere televisie of radio. De blues is niet direct beschikbaar op de televisie of op de voorste plank van de cd-winkel. Blues is bijna verstopt in de cd-winkel, op de achterste plank, achter alle populaire hits van nu. Blues moet worden opgezocht, voorgesteld aan een persoon of per ongeluk worden gevonden in de cd-collectie van een bekende. Blues is geen reguliere muziek. Blues hoort er niet bij. Blues wordt vaak verkeerd begrepen, net als onze speciale artiesten. De blues wordt nog steeds gemarginaliseerd en gepolariseerd, ondanks het feit dat het ontstaan is uit de onderdrukking van de slaven tijdens de donkerste periode uit de Amerikaanse geschiedenis. Blues heeft nog steeds een soort 'anderszijn' over zich heen, wat de tijd schijnbaar niet kan wissen.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin